Jul såklart!

Så har det varit jul och mys!
Lillejul spenderades med julbord, släkt och bingo. En charmig filur som inte bytt strumper på för länge var där och bjöd oss på skratt, två stycken hål på si så där 7 cm var i bara den ena strumpan. Rolig prick! Vi mös, njöt och kollade på Lotta Engberg:)
julafton då. Lika mysigt som vanligt och julklappsskörden var kanonbra:) Fika, julbord, gröt, frukt och godis i mängder som gjorde oss sprängmätta! Lasse Kroner var förresten BRA som årets julvärd vad ni andra än säger;) Catti saknades eftersom hon firade julen i Thaiand i stället, annars var allt traditionsenligt och jättebra med mat, kalle och tomte! Filmkamran som på morgonen fanns inslagen i slutet av skattjakten (yes yes, lätt bästa klappen!) dokumenterade hela härliga jul spektaklet!
Juldagen blev inte som man tänkt sig men helt okej ändå. Granen står så grön och grann i stugan som snappsvisa, en hel del mat och tragg!

absolutjätteviktigt!

Citat från sex.msn.se:
Forskarna kunde även i rapporten fastställa att ett amerikanskt samlag håller på i genomsnitt sju minuter. Det betyder alltså att europeiska män (i alla fall tjeckiska) förmodligen är bättre älskare än amerikanska.
Väl värt uppmärksamheten. Jag är glad att jag bor i rätt världsdel.

The Aftershock

Jag är stolt! Fick resultatet på marknadsföringskursen idag, VG! Otippat minsann och det vart med nöd och näppe men där ser man att 0,5 poäng kan vara sjukt viktiga! Har firat med ett varmt bad och massa onyttiga kolor, MUMS!  
Och nu får vi ta lite mer om jordbävningen, the aftershock verkar vara mer uppspelt än förvirrad, eller kanske lite av båda. 4.7 på skalan och den största på 100 år minsann. Jag var halv vaken i sängen och tänkte på Harry Potter, någon annan trodde att pannan smällde, att husgrunden krackilerade, att kaminen rasade ihop eller att katten spydde. Det är alltså inte bara barn som har fantasi och det var ju skönt att få bekräftat:)

som i Harry Potter. Typ.

I dag började vi med att vakna till en mullrande jordbävning. Där ser man, sånt händer visst i Skåneland också. Det sjuka får väl vara att den här jordbävning är en större snackis än alla anda jordbävningar som dödat en himla massa människor innan, spänningen som gör det kanske? skulle tro det, det var ju ett tag sen det hände här sist (80-tal?). Märkligt sätt att vakna på i alla fall, men pigg blev man! Känndes lite som scenen i Harry Potter när tågen dundrar förbi och sängen skakar en massa, för ja sängen skakade en hel del minsann!
Nu ska jag bli klar med mina fina julmuffins med kanel och äpplen:)


ÅTTA sorters kakor

Så idag vart det skolbänken igen. Vi ska lära oss om IT nu i en 5 poängskurs över julen vilket innebär en 8- 10 sidors powerpoint om oss själva. Stackars oss va? Sitta och klippa och klistra med bilder av oss själva ungefär ;) Men det ska bli så skönt att få göra det nu så man kan återhämta sig lite efter marknadsföringen! Appropå den så verkar det som att de flesta tror att de kommer få underkänt på den. Jag är med lite skraj för det,bara lite, men håller tummarna för att slippa omtentan. huh.
I går vandrade vi förresten i skogen hos mormor och morfar och då var jag SÅ glad för mina nya svarta gummistövlar med bling bling på för där var lerigt! Men tack vare stövlarna kunde jag klafsa i de allra värsta och roligaste pölarna! Nu vet jag varför alla barn älskar att göra det! Tänka sig att jag kunde ha glömt det va, illa! Det bästa var dock att komma hem från skogen för då bjöd mormor på ÅTTA sorters julkakor. Lussekatter, klenetter, pepparkakor, jul(choklad)bröd, julstjätnor, biskvier, mandelmasse kakor och musslor! MUMS!


GLÄDJE!

Åh äntligen! Är så glad att den här kursen äntligen är över!! I alla fall för den här gången. Tänker inte bry  mig om det dåliga tenta resultatet som lär komma nästa vecka förrän efter helgen för det här är värt att firas! Nu ska jag lata mig så mycket jag bara kan, käka upp julgodiset och kolla på Oprah eller någon bra film:) Ska vidare till Matilda ikväll tror jag, om jag inte somnar innan dess, sov ju ingenting i natt så lite sömn behövs!



och nu vart godiset redan uppätet!

ghaaa!

Ojojoj nu är det mycket. Alldeles för mycket. Varför varför började man inte tidigare? Blir sjukt stressad av mängderna läxor och engelska. Och det är inte bra just nu.. Vill ha helg! Vill att allt det här ska bli färdigt! Räknar ner timmarna!

Vi gillar te! För det mesta..

Så idag var jag och Matilda på teapot för tedrickning och tragg:) Mysigt, teet var dock inte alls lika gott som det brukar, illa! Ibland tänker vi nog lite lika jag och hon, det låter ju så när vi ska bli latte mammor och ha en varsin Linnea samtidigt om tio år i alla fall.

Andra uppsatsen klar, bara nummer tre kvar nu! och grupparbetet förståss. och tentan. Men annars så!

Julgodis!

Och förresten, eftersom jag är inne i det här med att vara väldigt julig så måste jag berätta om ett supergott julgodis som har gjorts idag:

Smält nougat och blockchoklad i ett vattenbad, häll i hackad mandel, cornflakes och kokos. Rör runt tills allt är täckt av choklad och häll sedan upp i en form. När det har stelnat skär man godsakerna i bitar och doppar dem i smält mörk choklad och så får de stela igen. Det blir mums!


julmys!

Jag som skulle vara så duktig i helgen och skriva uppsatser. Så blev det alltså inte. I stället pysslades det. Pepparkakor bakades, julgodis gjordes, kransen fixades och nejlikor stoppades i apelsiner.
 
Jätte mysigt var det och gott blev det. Men oj vad jag har mycket att göra nu då! Tillbaka till principles of marketing, åh vad jag längtar till fredag eftermiddag!

FOR THE RECORD...

...så tycker jag MYCKET bättre om Britney Spears nu än vad jag gjorde för en timme sen...

shopping? ja visst!

Så idag åkte jag och mams in till stan för att julhandla lite, och jag tänkte passa på att köpa de där jätte snygga svarta blanka byxorna på cubus. Självklart fanns det bara ett par kvar med trasig gylf. nej tack! Tröst shoppade lite annat i stället, som en jätte fin handformad smyckeställning i guld och ett par super snygga svarta gummistäövlar med lite bling bling på uppe vid spännet:) Blinget vägde upp att jag inte kommer kunna ha raggsockor i dem, de är ju lite små...  Köpte två julklappar med. Är ute i ovanligt god tid med det där, har bara två kvar. kalas!
Och det där med julklappar, vet någon vart man kan få tag på vhs filmer nu för tiden?

Är såå sugen på utgång nu men måste vara lite vuxen och duktig nu känner jag.... ucsh!

en halv linjal kortare!

Så där ja. Nu har si så där en och en halv decimeter hår försvunnit. Kalas bra blev det! var lite rädd där ett tag för det låter ju JÄTTE mycket, men Amanda vet minsann vad hon gör hon! Och blond blev jag. Eller blondare förresten.

Så nu är det tillbaka till principles of marketing igen.. Roligare kan man ha. 

Holland istället för England kanske?

ja! det snöar!

Har gått en lång promenad, ätit gott, lyssnat på julmusik och första uppsatsen är äntligen klar! Två kvar men det ska vi nog fixa! även om principles of marketing är si sådär tre kilo engelsk faktatext så ska vi ju bara fixa 1,5 av de där kilona;) Det måste vara snön (ja! det snöar!) som gör att jag inte blir tokig på uppsatserna längre!

Ska förresten klippa mig i morgon. Sa att hon får fria händer med håret, kan ju bli spännande!

julkalendern någon?

Sitter med marknadsföringen igen, urk! jag längtar till nästa fredag. Eftermiddagen förståss, då när alla uppsatser och tentan äntligen är över!
Såg ni förresten julkalendern? Besviken i år igen! Börjar man bli gammal om man fortfarande älskar mysteriet på Greveholm och tycker att efter den så har de inte varit så där lysande?  Hoppas inte det...

RSS 2.0