Gott nytt år!

Jag är en vansinnigt dålig bloggerska, jag vet. Men kommer igen när jag är tillbaka på plats i London! 
Tänkte säga gott nytt år lite snabbt i alla fall. Om en stund bär färden av mot Järseke där vi ska fira nya året hemma hos Linda och Jakob. Jag står för twister och efterrätt. Båda delar kommer bli en utmaning med tanke på mitt fodral, inte jättesmart, men fint. Speciellt nöjd blev jag med håret!



Ha en bra kväll och Gott nytt år på er!


Från oss alla till er alla en riktigt god jul!


Svenskar kanske är konstiga, precis som det antyds i den här articklen, Kalle Anka har ju inget med julen att göra! Men jag gillar Kalle och självklart ska jag kolla!

Speciellt ni Norrmän och Danskar som läser det här borde kolla länken, allt det viktigaste står i början! :) 

Kalle Anka and the Aracuan Bird


God Jul :)


Från ett jättefint snöigt Mjönäs!



Nu ska vi bara mysa. Hem till Farmor och sen hem till Mormor och Morfar. I år blir det för första gången på länge firande med en liten kille på plats, så tomte är ett absolut måste. Ska bli så härligt att se, hoppas han inte är allt för rädd :)


Nya traditioner i det Skånska julhemmet!

Jag har alltid varit den första med att äta tomtegröt med sylt på hemma hos mormor och morfar på julaftons eftermiddag men eftersom vädret är så vanskligt tog vi i år det säkra före det säkra och kokte risengröd här hemma idag. Och den kommer spisas på Danskt vis, med kanel och sukker. Fast utan smör :p


Mumma! Tur jag träffade group scandinavia annars hade det inte blivigt mycket gröt här i jul!

Farfar och Essy är fast i Mörrum så det blir inte som lillejul brukar vara här hemma, i ställer blir det jul med Jonny och Violetta. Troligen helt nyktert och väldigt städat. Eller kanske inte ändå..

2010-12-22

Till alla fem som faktiskt följer den här lilla bloggen varje dag får jag nog be lite om ursäkt. Men faktiskt har jag haft väldigt mycket annat för mig sen jag kom hem:) Dessutom är bloggen tänkt att handla om livet i London så det här inlägget blir en liten avstickare. 

Sist så var jag på väg mot Winter wonderland för att möta upp Ida och jul-mysa. 

 

Denna fina karusell åkte vi, lycka! Känndes verkligen som att gå tillbaka lite i tiden! Vi drack också varm choklad och mös bland alla gammaldags försäljningsstånd. Som avslutning gjorde vi risengröd hemma hos Ida på Holloway. Under den fina eftermiddagen/kvällen infann sig äntligen lite jul-kännsla :)

När jag kome hem smällde vi pepparkakshuset vilket alla engelsmän tyckte var väldigt bisarrt, men de åt med god aptit i alla fall!



Efter ungefär en timmes sömn begav jag mig till flygplatsen. Det tog ca 12 timmar för mig att komma hem, TOLV! Men jag kom i alla fall hem och det är jag väldigt tacksam för :)

Så nu har jag mest bara myst. Klätt granen, fikat med fina vänner och gjort julgodis. Det har varit bra dagar..


110 i timmen ungefär

Fullt ös igen! Nu till Uni för att skriva ut lite rapporter, gå på ett möte och ha en lekton. Sen blir det Winter wonderland i Hyde Park med Ida, yeey! Och så sist men inte minst ska vi smälla pepparkakshuset:) Bra dag och morgondagen blir tidig för då flyger jag hem, sååå skönt det ska bli!

the tourist och julklapp!

Precis hemkommen frpån att ha kollat på the tourist med tjejerna, riktigt bra om man bortser från det alldeles för Hollywoodiga slutet :/

Väl hemma så väntade det här:



Inte fy skam :) Det var ett litet tack från de som beställt reklamfilmen. Har på känn att flaskan kommer väl till pass på torsdag kväll. Undras tro on det kommer bli lönt att sova mellan torsdag och fredag förresten? Tidigt flyg och sen kväll... Ja vi får väl se..

Har förresten börjat packa nu, inte många dagar kvar :) :)

trött Lina

Det blev en lååång dag igår. Upp med tuppen för luciatåget på St play och så iväg till Uni. Tror inte jag var hemma förrån åtta på kvällen, men det var det värt för jag fick mitt första A tillsammans med Group Scandinavia och så blev vi i princip klara med våran portfolio, lättnad:) Lång dag, men så slocknade jag också klockan tio igår och sov tio timmar i sträck! 

För övrigt är det bara tre dagar kvar här sen beger jag mig hemmåt, åh vad skönt det ska bli! :) Min strösta craving här är lussekatten, det är det första jag vill äta när jag kommer hem, lussekatter!

Bra dag, effektiv dag :)

Det är ju så mycket men vill göra här i London innan Jul ledigheten men det finns helt enkelt inte tid för allt. Jag hade ett par timmar över i morse dock så jag bestämmde mig för att åka till Harrods och kolla på deras jul dekorationer som även invändigt brukar vara helt fantastiska! Jag tänkte ju att det skulle öppna tidigt eftersom det snart är jul och det kommer lass med turister till London som vill julshoppa. Men nä! 11.30 öppnade det, alldeles för sent, så jag fick nöja ming med att se utsidan :/




Satte i alla fall mig på tuben igen och gick av vid Green park, mest för att jag aldrig varit där innan och undrade vad jag skulle få se. The Ritz visade det sig, med väldigt fina juldekorationer :)
Efter det vidare mot Farnham där det blev bamse stor god plock lunch och mys med alla barnen, fick även årets första julklapp där, gissa vad?



Gissar starkt på choklad :)

Hann även med en sväng till Farnbrough och tre glas vin under dagen. Bra dag :)

en alldeles för tidig söndag

Har inte gjort mycket mer än pluggat hela helgen, och  än är jag inte färdig, men det får bli en paus i dag i alla fall. Ska ner till Farnham och lämna flickornas presenter och lyssna på när det sjunger julsånger i någon kör :) ska strax bege mig så jag hinner inom oxford street en sväng med, behöver ju fler julklappar! 

Förresten kan man av "rättsliga skäl" inte se Idon om ma befinner sig utanför Sverige. Men det gick ju för några veckor sen? Tröstar mig med Engelska X-factor i stället och hoppas verkligen Rebecca Ferguson tar hem det :)




Vacker va? Det är lite Beyonce över henne, sättet hon kan gå in på en scen och bara stråla!

2010-12-10

Just nu om en vecka så befinner jag mig på Svensk mark igen, eller kan ske inte riktigt för jag landar i Köpenhamn, men nära hem är det. Som jag längtar!!! Åh hade så gärna bara velat åka hem nu... Men nej då än är det mycket plugg kvar så det ska jag roa mig med idag. Skoj skoj :s

Hollywood nästa ;)

Ouuu, var med i en rekmalfilm idag :) Så skoj. "Jättebra, vänd upp mot kameran och gå långsammare, ooo go".  "Väldigt fotogeniskt måste bara rätta till håret, och le mer/mindre, och ha bättre hållning, och nicka åt honom ooo go". Så lät de ungefär, och det var så skoj, kan lätt tänka mig att göra det fler gånger ;)



Killarna som stod för filmning och fotografering, jätte trevliga :)

Igår hade vi jul-mys :)






Visst blev det tjusigt? På onsdag ska vi äta det och dricka vin till, blir nog bra :)



Stolt Kate hjälpte till med bygget :)

Och idag ska vi bli moviestars och medverka i en reklamfilm! spännande, undras tro om jag kommer synas? :)

märkligheter på uni

Idag så tröttande vår lärare på att vi tog anteckningar under hans lektion. Så då blev det väldigt mörkt i ett par timmar!

 

Haha, han är lite rolig vår föreläsare.... får man göra så här när man har presentationer också? ;)

lite mera tid tack?

På fredag morgon nästa vecka beger jag mig hemmåt. Ska bli så skönt med lite julstämning även om jag mest kommer plugga som det ser ut nu. Men julstämmning i alla fall för just nu har jag bara en juldekoration + min adventskalender, blir inte så mycket stämmning av denna tyvärr, även om den är fin :)

så bara 10 dagar till hemfärd. Och på den tiden ska en del hinnas med...



Insåg precis att jag inte ens kan stava till min kusins namn :p Där är i alla fall två rapporter, en dagstripp till farnbrough och revision i form av ca 3 kg bok + anteckningar inräknat. Och pepparkakshuset ska vi faktiskt bygga i morgon, ska lära Kate från Wales hur det går till, och då har jag i princip inte gjort mer än dekorerat pepparkakshus innan. hah ska visa bilder på resultatet sen :p


Emirates shoppat

Dagan har mest handlat om revision, men hann med en sväng till Emirates också, så nu är denna fina min :) Dessutom ska någon få en väldigt bra julklapp därifrån!




Bilden är lånad härifrån, Arsenals online-shop. Och ett tips, är ni sugna på att shoppa något bland alla deras fina grejer ta det från den sidan eller via mig för det är en del pålägg på de svenska sidorna som säljer kläderna. 



håhåjaja, I början köpte jag inget mer än mat här och nu shoppar jag alldeles för mycket, inte bra inte...

Nu åter till böckerna, yay!

Duktig student!

Ingen skola idag och ändå ska jag dit? revision för hela slanten. Vi tar en marketing dag idag. Flitigt va? Hoppas det är lungt på bibblan, fast det är det väl knappast :/

En söndag i London

Idag har jag träffat Isa. Bra, för det var längre än vanligt sen sist. Och jag kom precis på att vi förmodligen kommer träffas ännu mindre när vi är hemma i Sverige med våra familjer igen så minst en sväng till innan lovet får vi se till!
Vi tog en tur på Selfriges och trånade efter christian louboutin skor. mmm vackra! Men denna skon gillade vi allra mest. Isa ville prova den, men kom som väl var på andra tankar;)



Och så åt vi förståss, det är liksom standard på våra dejter. Starbucks blev det denna gången och jag blir mer och mer övertygad om att Ida har rätt, café nero kaffe är nog godare... 



Den här bilden är från någon lyxig gata nära oxfor street och fick hänga med eftersom det var så mysigt att gå under de lysande valven!

Hackney

Bra dag igen, fast jag är fasligt trött nu.. Jag och Ida åkte till Hackney för att gå på en Burberry outlet så nu är jag stolt ägare av ett alldeles för dyrt diadem:



Men underbart fint är det, och jag kommer känna mig som lika snygg som Blair Waldorf i det!

Vi hann också med en pub idag. Fish n chips så klart, och en öl. Men det viktigaste av allt med puben var toaletterna. Helt i min och Idas smak :)


Ska tillläggas att själva puben inte var så här fancy, men toaletten var flott. Man ser det inte här men rummet är runt med gångar ut från fyra platser som man kommer till toerna genom. Där fanns också ett långt bar/smink bord a la hollywood glam. Trevlig överaskning :)

Nu laga mat med tjejerna, tveksamt om jag får ner något, är fortfarande vrålmätt :) xx 


Full rulle igen!

Så i Fredags hamnade vi i Camden. Vi drack öl, kopparbergs cider och hittade pack man spel vid borden som vi inte kunde sluta spela.



Så skoj det var, och vi blev riktigt engagerade i Mr & Mrs Pack mans möten!

 

Inte världens bästa bild nej men med tanke på att min kamera inte kan ta bilder i mörker så får den duga...

Och så i går då? Jo vi åkte ner till Oxford street för att handla varma kläder till mr Cyprus. Hans "varma" kläder från Cypern är ju inte direkt varma här.. Tyvärr ingen shopping för mig, hade ju behövt hitta lite jul klappar!
På kvälle åt vi Tapas på en liten restaurang här neranför innan det var dags att bege sig mot Westfield och Make up stores "vip kväll" som visade sig vara väldigt lite vip, men god drink och gottis fick vi i alla fall :) Efter en flaska vin på baren sen så var det dags att bege sig hemmåt igen. Bra dag.

 

Nu ska jag snart bege mig på äventyr i Hackney med Ida, Burberry outlet here we come :)

what to do?

KUL. att ga till skolan for att upptacka att lektionen ar installd, nja :/

Oooou så mycket snö!

Det klassas som mycket här i alla fall, jag tycker det är aningen klent, eller vad säger ni? Men med tanke på att Gatwick stängde ner igår hoppas jag dock att det inte kommer mer så jag kan flyga hem över jul..




Now off to school i mitt nya päls pannband!

Första december

..och idag så började julkalendern :) Det blir ju aldrig som förr men den verkade faktiskt inte lika dålig som det annars varit de senaste åren..

Sitter och skriver om produkt placeringar i Notting hill filmen, skoj faktiskt eftersom det är en av världens bästa filmer men aningens jobbigt att pausa och göra anteckningar två gånger i minuten :/
Men nu ska jag pausa i det och titta på bonde söker fru, har hört talas om en taggatrå, en taggatrå...som jag verkligen ser fram emot att höra ;)

Förresten, det där päls panbandet jag nämnde innan? Det är mitt nu, och jag har använt det hela kvällen, urmysigt :) bra köp! Dessutom får jag ju 10% på allt jag köper på Top shop så ännu bättre köp!


tips!

Ni som hängt med ett tag vet att jag gillar den här tjejen.

Och hon har precis öppnat en liten webshop på sin blogg, så nu väntar förhoppningsvis en tidig julklapp till mig själv hemma i Mjönäs :)



Härlig 50-talscharm och recept för varje månad, ni hitter den på Underbaraclaras webshop.
Den kommer göra sig mycket bra på väggen i mitt lilla kryp-in :)

xx

good morning sunshine!

I dag är det faktiskt lite vitt på taken! Julkänslan börjar komma så smått:) Och mer ska det bli i eftermiddag. Strax springer jag iväg till skolan för lite marcomms och efter det ska jag och Paula på en jul mässa i westminster abbey, mys :)

xx

RSS 2.0