En mycket bra midsommar!

Midsommar var bra, väldigt bra:) Det började med traditionellt med dans kring midsommarstången vid sjön. Vi dansade och sjöng och somliga kände för att ta ett dopp.





Det är ju faktiskt så att det blir mycket roligare med kläderna på ;)

Sen fortsatte färden och jag hamnade hos Linda och Jakob i Järseke mellan Kristianstad och Hässleholm. Det var riktigt trevligt och maten var helt kanon! De nyblivna husägarna fick en superfin vattenkanna med blomster motiv av mig. Måste säga att det var svårt att skiljas från den, men det var ju faktiskt en klockren present!



Här med Linda. Fotografen för kvällen heter Kalle och han gjorde ett bra jobb med många fina bilder:)


Det slår aldrig fel,

allergin peakar alltid vid midsommar. Urk vad jobbigt det är!
Om tre timmar bär det av till Orabacken för att klä midsommarstången med våra kära vänner från England som är på besök och därefter blir det midsommar/inflyttnings/födelsedagsfest i Järseke:) Har köpt världens bästa present till dem!
Det kommer bli en bra midsommar:)




Glad midsommar på er!


Kärlek kommer i många former

Så trött jag är nu! Men kände ändå att jag ville visa upp min nya favorit för hela världen och några till innan jag går och lägger mig :)


 

Tada, där har vi den! Det sa klick vid första ögonkastet inne på Zara och sen dess är den min. TÄNK vad shopping kan vara bra för själen ;)

UNDERBARACLARA...

...SKRIVER BRA SAKER!


Missförstå mig rätt, jag gillar idrott på tv, men jag gillar prinsessor, kronor och klänningar också!


LÖRDAGEN - den bästa på lääänge :D

Så Lördagen. Självklart ägnades den helhjärtat åt bröloppet! Vi strosade runder i stan först för att avgöra vart bästa platsen var och landade med vår picknick framför balkongen på slottet. Det var inte många som hade bättre platser än vi kan jag säga, helt fantastiskt!
Storbildsskämen var inte så långt ifrån så vi såg det mesta av bröloppet. Tänk er att tusentals människor tittar på när kronprinsessan Viktoria kliver ur bilen och tystnar, varpå man börjar höra åhhh och ohhh överallt för att två sekunder senare övergå i hejdlöst jubel. Det var minst sagt mäktigt!
Att sen se och känna hur gripna alla är när de avlägger sina äktenskapslöften var ännu bättre!



Det här fångar kännslan så bra det går, Johanna, jag och Cacca var glada och förväntansfulla :)



Fast det är klart, tre timmar är ganska lång tid om man bara väntar så David blev lite trötter..




And then... HKH kronprinsessan Viktoria och HKH prins Daniel!


Så säger folk att man lika gärna kan kolla på tv:n.. Ja kanske men det finns saker man missar, kännslan och de små sakerna som kameran inte kan fånga. Därför är jag så väldigt glad att jag åkte upp till Stockholm med Cacca över helgen:)


Bästa helgen i bilder, vi börjar med fredag :)

Vi är på gång, vi är laddade vi är tända! Och spända. Och förväntansfulla! Så kul det ska bli!


Tågresa med en glad Cacca. Hej hej! haj haj! eller fisk:)






Vi hann med shopping, bland annat på sturegallerian (=väldans fin väska inhandlad på Zara!) och på snyggaste urban outfitters hittills, vi hann med lite sigthseeing, ett mysigt italienskt restaurangbesök med den trevligaste personalen någonsin och en inte helt nykter trevlig kväll på stan med besök hos lejon och vid Oscars sceningång (please note: vi missade stora entren, men hittade den lilla haha)


Det var en bra dag och en mycket lovande start på helgen :)


From Stockholm with love!

Är hemma igen efter en härlig tripp till Stockholm med Cacca:) Vi åkte upp i fredags och har hälsat på hos David och Johanna över helgen. Höjdpunkten var så klart bröllopet och vi hade tur som fick fantastiska platser framför balkongen på slottet så vi fick se kronprinsessan Viktoria och prins Daniel pussas där och ta del av den underbara kännslan som låg i luften! En fantastisk resa som varken jag, Cacca, David eller Johanna kommer glömma i första taget:)

Maken till fin brud förresten! Fantastiskt stilren och modern klänning i kombination med urstickande maffiga kamén smycken går inte av för hackor! Hon var otroligt vacker!

Det går inte att ladda upp några bilder, det får komma en annan dag för nu måste jag sova:)

fireflies, people need love, underbart, single ladies...

Ibland blir man så besviken på folk. Ni vet när man har bra tankar om dem och så märker man hur fel man haft. I dag är en sån dag. Men man ska ju inte låta någon förstöra för en så då får man göra vad man kan för att peppa upp sig igen. Som att bädda ner sig i sina gamla, fina och glada musse-pigg lakan, lyssna på gladlistan (en sådan borde förresten alla ha, skit bra ju!)på spotify och planera inför Stockholms trippen :)

Då blir man på ganska bra humör igen ja! 



Tummen upp :)


Det är okej att vara töntig, bara man har kul under tiden ;)

På fredag morgon bär det av upp till Stockholm med Caccan för att uppleva den största folkfesten och det enda bröllopet av sitt slag på lääänge:) Många tycker att vi är töntiga, med det kan vi allt leva med eftersom vi ska ha så roligt! Jag menar, hur ofta gifter sig egentligen en kronprinsessa? man får ju passa på :)Vi hälsar på hos kusin David och stannar över helgen så ska försöka hinna med lite andra trevligheter också!



It´s gonna be great!


Middagstipset!

Om man bor i korridor kommer man då ha möjlighet att frysa in matlådor utan att någon går och nallar av det? - Det mina vänner har jag tänkt mycket på. Det skulle bli snordyrt om man tvingas köpa mat varje dag (om man inte kan leva på nudlar 24 / 7. Jag tillhör ikke den gruppen). Nåväl det får jag reda på till hösten om inte annat:)

Så tipset:

lax och pasta

Rör ihop tärnad tomat, zuccini, creme fraiche och tomatpuré.
Krydda med salt, peppar och franska örter.
Häll blandningen på laxen (som redan ligger i en form) och toppa med en god, stark hårdost.
Så skjuts in i ugnen i drygt 25 min.

Koka sedan valfri pasta och ha i en klick pesto samt den goda starka hårdosten som får smälta innan pastan kallnar. Det blir mumma och är busenkelt!

Min matlåda en vecka framöver ja :)


två till...

Glömde två väldigt "Londoniga" bilder innan förresten. De är värsta turistfotona och fångar precis det alla tror att London ska vara. Dystert och molningt. Det blev dock inte mer än bara moln den dagen som väl var och att England ska ha mycket sämre väder än vi har jag inte märkt av. De facto så regnade det fler dagar i Sverige än i England under tiden jag var där. Så det så!



Här hade vi sååå skoj för några "wannabee Skottar" kom förbi i kilt och helt traditionsenligt hade de inget under...

Yo wierd Englishmen :p



Houses of parliament med big ben. Är det andra stjärnan till vänster som tar mig till ingenstans? För jag vill dit.

Jag vill aldrig behöva bli stor!


välkommen du kära träningsvärk. Som jag längtat!

Så helgen då. Den var väldigt bra med studentfirande gånger två (kära kusin Viktor och Abbe)i fredags och träning + ettårs kalas för söta Marley igår:) Charmknutten parerade i tidpunkten för sin första promenad någonsin väldigt väl. Med väldigt mycket folk som kunde se och berömma honom stapplade han iväg, så duktig och söt:) Han blir gillar väl rampljuset som så många andra av oss i släkten skulle jag tro! Det är osäkert om min träningsvärk kommer från det gräsliga gympasset eller från lek med små barn under kalaset:)
Söndagen har varit fruktansvärt ovanligt oproduktiv. Urk, bättring till imorgon ja minsann!

fina minnen...

..från första vändan i London, för trotts att la familia sög så var ju allt annat väldigt bra..



..Som naturen, renarna och vädret (för det mesta) här i Richmond park....



..Och  julmyset  i  covent  garden,  på  shoppingcentren  och  den  fantastiska  jul  belysningen  runt om  i  staden :)



..Speciellt här i Covent garden hittade jag ett paradis för alla oss jul-älskare! Små söta gammaldags butiker proppade med härliga julsaker i all världens färger. Jag var som ett barn i en godis affär, eller Hogwarts elerverna i weaslys vassa varor. Kännslan påminde lite om den butiken :)



..Att träffa vännerna och ränna långa rundor på stan med Nathalie var också väldigt minnesvärt:)

 

...Så här mysigt är det faktiskt på sina ställen...


...Och så de klassiska turist ställena som man måste se :) Häftigt by night!



.. och de söta små tjejerna i sina skoluniformer som jag längtar efter att få träffa till hösten!


Sen så finns det ju saker som man så klart inte saknar så mycket...


HAN HETER GECKO OCH GAV MIG MARDRÖMMAR.
Det är förresten mitt mörkblå ben där. Så nära var jag varelsen! Jag sov till och med i samma hus som den, hua!


Everything has a first


HAR  PRECIS  VARIT  HOS  TANDLÄKAREN  OCH  BORRAT  FÖR  FÖRSTA  GÅNGEN  NÅGONGSIN.  DET  VAR  LITE  SKRÄMMANDE.  NU  DREGGLAR  JAG  LITE  FRÅN  VÄNSTER  MUNGIPA.  HÄRLIGA  TIDER! 


Ja jusst det....

Kanske  kan  berätta  att  det  är  i  Islington  i  norra  London  jag  kommer  befinna  mig..  Det  kommer  kanske se  ut  undefär  så  här:

Gata + "kyrka" om jag skulle känna för det...



Och en öl eller två om jag skulle känna för det.


Det är inte så långt från Camden och lär vara lite likt. Lite småtradiga byggnader upp-piffade med alla möjliga och omöjliga saker!


london, london, london:)

KAN INTE FATTA ATT JAG SNART ÅKER :)

Har varit både överlycklig och totalt vettskrämd de senaste timmarna kan jag berätta.. hua, men bra det ska det bli! Har redan börjat packa i mitt huvud och jag måste ha med mig:

Kläder (vill dock åka över några dagar i förväg och fylla på lagret så inte för mycket).
x Kamera (ny måste införskaffas eftersom den andra dog för några månader sen).
x Min mys filt
x Fotografier + ramarna (måste ju se lite snälla ansikten och ha lite inredning på rummet).
x Egna lakan/örngott/kudde som luktar hemma.
x Massa Svenska böcker Som måste vara bra OCH fina att se på. 
x En nyrensad dator som det är nu blir det jobbigt att skriva några arbeten...
x En massa nyttigheter som försäkringpapper, intyg, kurs litteratur m.m.
x Och sist men inte minst......miiiin maskot:) Som i och försej har varit i London 5 gånger innan, men London kan man inte få för mycket av :)

Missat något? Förmodligen massor..... 

Känns som att en ny sån där jättestor resväska är på sin plats.. Eko nästa ja :)

LONDON metropolitan university

Kan inte riktigt fatta att jag snart ska dit!!!

Jaaa....  skolor  kan  se  ut  sådär...  Bilden  kommer  härifrån.  Tyvärr  kommer  jag  nog  mest  befinna  mig  i  en  vanlig  skokartong  bredvid  och  ha detta  spektakel  till  utsikt :)


RSS 2.0